Select Page

Korjattu koulumaisema 2

7. luokan oppiaine: kuvataide

  1. Toteuttakaa 1-3 suunnittelemaanne muutosta. Hankkikaa muutostöillenne asianmukaiset luvat. Esimerkkejä helposti toteutettavista muutoksista: (Hakekaa tarkemmat ohjeet eri lähteistä ja internetistä)
  2. Seinämaalaus
  3. Tapettiin muotoillut, piirretyt tai maalatut, irti leikatut suuret muodot ja hahmot, joista muodostuu kokonaisuus (esim. seinille ja kaappien oviin). Tapettihahmot ja kuviot on helppo kiinnittää seiniin liisterillä, eikä seinät vahingoitu.
  4. Tilataidetta koulun sisätiloihin (esineinstallaatio, rakentelu, kierrätysmateriaalit)
  5. Tekstiilien suunnittelua ja erilaisia taidekäsitöitä ja lankainstallaatioita
  6. Ympäristötaideteos luonnonmateriaaleista rakentelemalla (maahan, puihin ripustettuna, pihakiviin toteutettuna). Voitte myös tehdä pysyvämmän teoksen esimerkiksi pajuista.
  7. Taidetta asfalttiin katuliiduilla tai pastelliliiduilla (esimerkiksi illuusio asfaltin yllä leijuvista kolmiulotteisista kappaleista)
  8. Lumi- ja jäätaidetta (labyrintti, lumipuutarha veistoksineen, aita jne.)
  9. Viherkasvien rakentelu (pienikokoinen lehdetön puu, jonka lehdet toteutetaan esimerkiksi sanomalehtikuvista, valokuvista, väriopin tehtävistä, ylijääneistä paperinpaloista jne.) Puun rungon alaosa valetaan betoniin, muottina voi käyttää esim. koulun ruokalasta ylijääneitä muovisia astioita. Betonijalan voi maalata akryyliväreillä.
  10. Huonokuntoisten kalusteiden kunnostaminen (voitte maalata kalusteita, tehdä puisiin pintoihin akryylimaaleilla erilaisia taidekuvia ja maalien kuivuttua lakata tuolin tai pöydän pinnan)

Etsikää erilaisia esimerkkejä maailmalta taide- ja design -sivustoilta.

Tämä verkkojulkaisu liittyy Jyväskylän taidemuseossa 17.6.–23.10.2011 esillä olleeseen Tunne maisema -näyttelyyn.

© Jyväskylän taidemuseo 2011-
ISSN-L: 1799-6929