Select Page

Työmatkamaisemataide

Tarkastele teosta Jussi Niva: Twist Green

Kuljetko töihin joka aamu samaa reittiä? Seuraavan kerran kun pääset työmatkallasi auton kyytiin, ota mukaasi kamera tai kamerakännykkä. Kuvaa maisemia auton liikkuessa sivu- ja / tai etuikkunasta.

  1. Voit kokeilla kuvaamista eri kellon- ja vuodenaikoina valon määrän vaihdellessa. Voit kokeilla säätää kameran valotusta, ottaa kuvia asetuksilla, joita ei ole tarkoitettu juuri näiden olosuhteiden kuvaamiseen.
  2. Kerää itsellesi kuvasarja ja laita se esille, esimerkiksi pienenä valokuvanayttelynä kotonasi, työpaikallasi tai vaikkapa tietokoneesi näytönsäästäjänä. Pohdi, kuvasitko jotakin, mikä ei ennen kiinnittänyt huomiotasi?
  3. Jos osaat käyttää kuvankäsittelyohjelmia, voit kokeilla säätää kuvien kirkkautta, kontrastia, rajausta, terävyyttä jne.
  4. Toteuta ottamistasi kuvista taideteos sinulle luontevalla tavalla (valokuvasarja, maalaus, piirros, video, reliefi jne.) jossa pyrit kuvaamaan liikettä ja tilannetta, jossa kuva on otettu. Voit tyylitellä esim. kuvan värejä mielesi mukaan, tehdä itsellesi maiseman, jota katselisit mieluiten työmatkoillasi.
  5. Voit kuvata maisemaa liikkeessä monin eri tavoin ja eri tekniikoilla. Pohdi mitä haluat viestittää teossarjallasi?

Tämä verkkojulkaisu liittyy Jyväskylän taidemuseossa 17.6.–23.10.2011 esillä olleeseen Tunne maisema -näyttelyyn.

© Jyväskylän taidemuseo 2011-
ISSN-L: 1799-6929